Usein kysyttyä:

Kotivakuutus

Kotivakuutus - Rakennus ja irtaimisto

Asun vuokralla kerrostalossa. Mitä kodin vakuutuksia tarvitsen?

Jos asut kerrostalossa, rivitalossa tai paritalossa, sinun tarvitsee vakuuttaa vain oma koti-irtaimistosi. Itse rakennuksen vakuuttamisesta huolehtii asunto- tai kiinteistöosakeyhtiö.

Irtaimistovakuutus korvaa kotisi tavanomaisia tavaroita kuten huonekaluja, vaatteita ja kodinkoneita. Se korvaa myös asumisen keskeytymiseen liittyviä kuluja, jos et voi asua asunnossa vahinkoihin liittyvien korjaustöiden aikana.

Korvataanko kodin irtaimistovakuutuksesta autosta varastettua omaisuutta?

Jos auton, matkailuauton, perävaunun tai asuntoperävaunun riittävästä lukituksesta on huolehdittu, korvaamme niistä varastettua kodin ja vapaa-ajan irtaimistoa 2000 euroon saakka.

Miten koti-irtaimiston vakuutusmaksu määräytyy?

Vakuutusmäärän, omavastuun ja valittujen turvien perusteella. Irtaimiston vakuutusmäärä määräytyy asunnon neliöiden perusteella. Näin sille saadaan enimmäiskorvausmäärä, joka toimii myös korvauskattona.

Voit halutessasi vakuuttaa irtaimiston myös valitsemastasi vakuutusmäärästä, jolloin irtaimiston vakuutusmäärä ei tule asunnon neliöiden mukaan vaan määrittelet itse irtaimistosi arvon euroina. Vakuutusmäärä on se rahamäärä, josta omaisuutesi on vakuutettu. Vakuutusmäärän tulee vastata omaisuuden oikeaa arvoa.

Mitä rakennuksen täysarvovakuutus tarkoittaa?

Rakennukset vakuutetaan yleisesti täydestä arvostaan. Se tarkoittaa, että rakennus on vahinkohetkellä vakuutettuna täydestä, sen hetkisestä todellisesta arvostaan. Rakennuksen täysarvovakuutuksen vakuutusmaksu määräytyy ensisijaisesti rakennuksen neliöiden mukaan.