Hur kan vi hjälpa dig?

Läs svar på vanliga frågor

Vanliga frågor om bilförsäkringen Mätare

Bilförsäkringen Mätare

När du tecknar bilförsäkringen Mätare uppger du bilens mätarställning och en uppskattning av hur mycket du kör varje år. Om du märker att du kommer att köra mera under ett år än du uppskattade, kontakta kundservicen hos Sparbankens försäkringar, till exempel genom att skicka ett meddelande via Mina försäkringar eller per telefon. Om du kör mer än 15 000 kilometer per år, kan vi ändra försäkringen Mätare till en vanlig bilförsäkring.

Personer som kör mycket bil råkar oftare ut för skador än genomsnittet, då till exempel stenar och dubbar träffar vindrutor på långa bilresor eller djur hoppar upp på vägen. Vårt mål är att försäkringspremierna ska motsvara risken så bra som möjligt, och därför förtjänar de som kör mindre förmånligare försäkringspremier.

Mätaren är en bilförsäkring för personbilar. Dess premie är förmånligare för personer som kör mindre än 15 000 kilometer per år. Förutom den obligatoriska trafikförsäkringen kan du välja en kaskoförsäkring från kaskopaketen i de tre storlekarna XL, L och S, precis som för en vanlig bilförsäkring.

Innehållet i Mätaren avviker inte från en vanlig bilförsäkring på något sätt, och försäkringsvillkoren är desamma. Det finns tre premienivåer i Mätaren. Av dessa är premien för dem som kör mindre än 5 000 kilometer per år den mest förmånliga. De övriga nivåerna är för dem som kör mindre än 10 000 och mindre än 15 000 kilometer per år.

Skydden som ingår i bilförsäkringen Mätare är helt och hållet desamma som i en vanlig bilförsäkring. Även försäkringsvillkoren är desamma. Det enda som skiljer Mätare från en vanlig bilförsäkring är den billigare premien.

Räkna ut priset
på försäkringen
och köp den på nätet

Nätbutiken är öppen 24/7