Siirry sisältöön

Kuinka voimme auttaa?

Lue vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin

Usein kysyttyä kotivakuutuksesta

Kotivakuutus - Rakennus ja irtaimisto

Jos asut kerrostalossa, rivitalossa tai paritalossa, sinun tarvitsee vakuuttaa vain oma koti-irtaimistosi. Itse rakennuksen vakuuttamisesta huolehtii asunto- tai kiinteistöosakeyhtiö.

Jos asut omakotitalossa tai jos omistat vapaa-ajan asunnon, tulee omakotitalo sekä vapaa-ajan asunto vakuuttaa koti-irtaimiston lisäksi myös rakennuksen vakuutuksella. Tämän lisäksi myös samassa osoitteessa sijaitsevat yli 5 m2 kokoiset ulkorakennukset tulee vakuuttaa erikseen.

Irtaimiston kotivakuutuksella vakuutetaan tavanomainen koti-irtaimisto eli kodin esineet, joita ovat esimerkiksi huonekalut, vaatteet, astiat, elektroniikka, kodinkoneet sekä harrastus- ja urheiluvälineet Säästöpankin vakuutusten kotivakuutuksen vakuutusehdoissa mainittuihin enimmäiskorvausmääriin saakka.

Koti-irtaimistovakuutuksen asumisen keskeytysturvasta korvataan ylimääräisiä asumisenkeskeytyskuluja 85 prosenttisesti, mikäli vakuutettu joutuu muuttamaan muualle kotivakuutuksesta korvattavan vahingon takia ja korvattavan vahinkotapahtuman vuoksi vakuutetun asunnon tärkeä huonetila, kuten esim. kylpyhuone tai keittiö on korjaustöiden aikana pois käytöstä.

Korvauksen määrän laskennassa Säästöpankin vakuutukset ottaa huomioon todelliset kustannukset, joista vähennetään säästyneiden asumiskustannusten määrä. Säästyneitä kustannuksia ovat esimerkiksi matkakustannukset tai vakinaisen / vahingoittuneen asunnon vuokrakustannukset.

Jos kyseessä on ehtojen mukaan korvattava vahinkotapahtuma, on autossa, matkailuautossa, perävaunussa tai asuntoperävaunussa sekä veneessä säilytetyn kodin ja vapaa-ajan asunnon irtaimisto vakuutettuna varkaus-ja ilkivaltavahingoissa enintään 2000 euroon saakka.

Tietokonepelit, CD-, DVD-, Blu-ray- tai vastaavat levyt ovat autossa, matkailuautossa, perävaunussa tai asuntoperävaunussa sekä veneessä tilapäisesti tai pysyvästi säilytettynä vakuutettuna varkaus- ja ilkivaltavahingoissa 200 euroon saakka.

Vakuutusmäärän, omavastuun ja valittujen turvien perusteella. Irtaimiston vakuutusmäärä määräytyy asunnon neliöiden perusteella. Näin sille saadaan enimmäiskorvausmäärä, joka toimii myös korvauskattona.

Voit halutessasi vakuuttaa irtaimiston myös valitsemastasi vakuutusmäärästä, jolloin irtaimiston vakuutusmäärä ei tule asunnon neliöiden mukaan vaan määrittelet itse irtaimistosi arvon euroina. Vakuutusmäärä on se rahamäärä, josta omaisuutesi on vakuutettu. Vakuutusmäärän tulee vastata omaisuuden oikeaa arvoa.

Rakennukset vakuutetaan yleisesti täydestä arvostaan. Se tarkoittaa, että rakennus on vahinkohetkellä vakuutettuna täydestä, sen hetkisestä todellisesta arvostaan, jolloin korvaustilanteessa korvauksen laskennassa otetaan huomioon mm. rakennuksen ikä, käyttötarkoitus, kunto, tehdyt remontit, lämmitysmuoto, yms.

Rakennuksen täysarvovakuutuksen vakuutusmaksu määräytyy ensisijaisesti rakennuksen neliöiden mukaan.

Laske vakuutuksen hinta ja osta verkkokaupasta

Verkkokauppa on avoinna 24/7