Siirry sisältöön

Henkilövahingot

Neuvot ja ohjeet vahinkotilanteen hoitoon

Henkilövahinko liikenteessä

Ilmoita vahingosta ja vahinkoon liittyvistä kuluista Omat vakuutukset -palvelussa sinulle parhaiten sopivana aikana. Saat tältä sivulta toimintaohjeita, kun sinulle on sattunut henkilövahinko liikenteessä.

Huomioithan, että työaikana tai työmatkalla sattuneen liikennevahingon henkilövahinko käsitellään lain mukaan ensisijaisesti työnantajan lakisääteisestä tapaturmavakuutuksesta ja sinun tulee pyytää työnantajaa tekemään vahinkoilmoitus työnantajan tapaturmavakuutusyhtiöön.

Vahinkoasioissa voit olla yhteydessä Säästöpankin vakuutusten Vahinkoapu 24h -palveluun puhelimitse numerossa 010 194 677.

Ilmoita uudesta vahingosta tai vahinkoon liittyvistä kuluista

Ilmoita uudesta liikennevahingosta kirjautumalla Omat vakuutukset -palveluun. Samalla voit hakea korvausta henkilövahingosta sinulle aiheutuneista kuluista. Käsittelemme asiasi mahdollisimman pian, joten voit odottaa, että olemme sinuun yhteydessä tai saat korvauspäätöksen.

Jos tarvitsemme vahinkoasian käsittelemiseksi lisätietoja tai tositteita, olemme sinuun yhteydessä. Vahinkoon liittyvät tositteet tulee säilyttää vähintään 3 vuoden ajan.

Voit hakea korvausta aiemmin ilmoittamaasi vahinkoon liittyvistä kuluista kirjautumalla Omat vakuutukset -palveluun, jossa voit liittää hakemukseesi kuluun liittyviä tositteita.

Liikennevakuutuksesta korvattavia henkilövahinkokuluja ovat esimerkiksi

  • lääkärinpalkkiot
  • lääkärin määräämät tutkimukset ja lääkkeet
  • hoitotuki ja vaatelisä
  • tilapäinen haitta.

Lisätietoa liikenteen henkilövahingoista

Jos sinulle on sattunut liikennevahinko, ilmoita meille vahingosta Omat vakuutukset -palvelussa. Kun saamme tiedon vahinkotapahtumasta, pyydämme sinulta tarvittaessa lisätietoja.

Sairauskertomukset saamme liikennevakuutuslain perusteella suoraan hoitolaitoksista. Säilytäthän kaikki vahinkoon liittyvät tositteet vähintään 3 vuoden ajan.

Voit valita hoitopaikaksesi halutessasi myös yksityisen hoitolaitoksen.

Jos hoito tapahtuu yksityisellä sektorilla, sinun tulee hakea maksusitoumusta yksittäiseen suurempaan tutkimukseen tai toimenpiteeseen, kuten magneettikuvaukseen (MRI) tai leikkaukseen ennen toimenpidettä. Maksusitoumusasian käsittelyä varten tarvitsemme hoitolaitoksesta lausunnon, josta selviää suunniteltu toimenpide sekä sen kustannusarvio. Yleensä hoitolaitos toimittaa maksusitoumuspyynnöt suoraan vakuutusyhtiöön, kun on kyseessä liikennevakuutuksesta korvattava henkilövahinkotapahtuma. Käsittelemme maksusitoumusasiat mahdollisimman pian.

Tilapäisen haitan korvaus käsitellään ilman erillistä hakemusta hoitokertomustesi perusteella. Jos olet oikeutettu tilapäiseen haittakorvaukseen, saat siitä erillisen korvauspäätöksen.

Liikennevakuutuksesta korvataan liikennevahinkotapahtumasta saatua kosmeettista pysyvää ja/tai pysyvää haittaa. Haitta voidaan arvioida aikaisintaan vuoden kuluttua liikennevahinkotapahtumasta tai siitä, kun vammaa on viimeksi hoidettu esimerkiksi leikkauksella.

Kosmeettisesta pysyvästä haitasta voit hakea korvausta toimittamalla yhtiöömme valokuvat arvista tai muusta kosmeettisesta haitasta. Voit toimittaa itse otetut valokuvat sähköisesti Omat vakuutukset -palvelussa tai jos valokuvien otto itse ei ole mahdollista, niin vaihtoehtoisesti korvaamme myös kohtuulliset valokuvauskulut kuvaamossa.

Pysyvästä haitasta tarvitsemme hoitavan lääkärin lausunnon vamman tilasta korvauskäsittelyä varten.

Liikennevahingon hoitokuluina korvataan lääkärin määräämien tarpeellisten tutkimusten ja hoitojen kohtuulliset kulut joko julkisella tai yksityisellä hoitosektorilla.

Lisäksi liikennevakuutuksesta korvataan muun muassa ansionmenetystä, jos olet ollut työkyvytön liikennevahinkotapahtumassa saatujen vammojen vuoksi. Jos olet työsuhteessa, tarvitsemme työnantajaltasi täytetyn palkkailmoituskaavakkeen. Jos olet yrittäjä, tulee sinun täyttää selvityslomake yritystoiminnasta.

Liikennevahingon hoitona korvataan esimerkiksi

  • lääkärinpalkkiot
  • lääkärin määräämät tutkimukset ja lääkkeet
  • kohtuulliset matkakulut hoitoon
  • hoitotuki ja vaatelisä
  • tilapäinen-, kosmeettinen-, ja pysyvä haitta.

Jos liikennevahinkoon osallinen on vahinkotapahtuman seurauksena menehtynyt, korvataan liikennevakuutuksesta kohtuulliset hautaus- ja hautajaiskulut. Lisäksi menehtyneen lähiomaisille maksetaan perhe-eläkettä.

Voit ilmoittaa omasta tai alaikäiselle lapsellesi sattuneesta liikennevahingosta ja/tai sen hoitoon liittyvistä kuluista. Tee ilmoitus uudesta vahingosta tai jo aiemmin ilmoittamaasi vahinkoon liittyvistä uusista kuluista kirjautumalla Omat vakuutukset -palveluun.

Jos olet loukkaantunut liikennevahinkotapahtumassa, ei erillistä KELA-korvausta tarvitse hakea, vaan voit hakea korvausta suoraan liikennevakuutuksesta. Jos kuitenkin olet ollut yhteydessä jo Kelaan korvauksista, ottaa Kela suoraan yhteyttä vakuutusyhtiöön.

Ulkomailla sattuneet vahingot käsitellään tapahtumamaan lainsäädännön mukaan muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta.

Jos liikennevahinko on sattunut ulkomailla, otathan yhteyttä Säästöpankin vakuutusten vahinkoapu 24h -palveluun puhelimitse 010 194 677 tarkemman ohjeistuksen saamiseksi.

Laske vakuutuksen hinta ja osta verkkokaupasta

Verkkokauppa on avoinna 24/7