Siirry sisältöön

Kuinka voimme auttaa?

Lue vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin

Usein kysyttyä vastuuvakuutuksesta

Vastuuvakuutus

Vastuuvakuutuksen korvauksesta vähennetään omavastuuosuus. Näin ollen sinun tulee maksaa omavastuuosuutesi suoraan sille korvauksensaajalle, jolle vakuutusyhtiökin maksaa korvauksen.

Vastuuvakuutuksen korvauksesta vähennetään omavastuuosuus vakuutusehtojen mukaisesti. Vakuutuksenottajan velvollisuudeksi jää sopia vahingonkärsineen kanssa miten hän omavastuuosuuden suorittaa.

Koska kysymyksessä on toiselle aiheutettu vahinko, voimme tiedustella myös muiden vahinkopaikalla olleiden näkemystä vakuutetun vastuun ja vahingonkorvausvelvollisuuden selvittämiseksi.

Vastuuvakuutuksesta korvausta haettaessa vakuutusyhtiö tarvitsee vahingonkärsineen tiedot, koska mahdollinen korvaus suoritetaan aina esineen omistajalle. Ilman vastapuolen tietoja emme voi suorittaa korvausta tai selvittää vahinkoa. Muiden paikalla olleiden henkilöiden ilmoittaminen vakuutusyhtiölle voi helpottaa vakuutetun vastuun selvittämistä, esimerkiksi tilanteessa, jossa vakuutettu ei pidä itseään syyllisenä vahinkoon.

Kielteiseen vastuuvakuutuspäätökseen voi hakea muutosta joko vakuutettu tai vahingonkärsinyt korvauspäätöksen viimeiseltä sivulta löytyvien muutoksenhakuohjeiden mukaisesti. Jos vahingon kärsineen mielestä vakuutusyhtiön korvauspäätös on joiltain osin esimerkiksi pienempi kuin hänen vaateensa, voi vakuutusyhtiö neuvotella asiasta suoraan vahingonkärsineen kanssa.

Vakuutusyhtiö puolustaa ja hoitaa omalla kustannuksellaan oikeudenkäynnin vakuutetun puolesta ainoastaan tilanteissa, joissa perusteiltaan korvattava vakuutustapahtuma johtaa oikeudenkäyntiin. Vakuutusyhtiö hoitaa oikeudenkäynnin kustannukset siltä osin kuin siinä on kysymys vakuutustapahtumaan liittyvästä vahingonkorvauksesta vakuutusmäärän rajoissa.

Laske vakuutuksen hinta ja osta verkkokaupasta

Verkkokauppa on avoinna 24/7