Siirry sisältöön

Kodillesi, matkatavaroillesi ja muulle omaisuudellesi sattuneet vahingot

Neuvoja ja ohjeita vahinkotilanteen hoitoon

Kodinkonevahingot

Minkälainen kodinkonevahinko on kyseessä?

Jos astianpesukoneesi rikkoutui, toimi näin:

 1. Selvitä ensin astianpesukoneesi perustiedot: merkki, ostovuosi ja tyyppinumero, jonka löydät laitteen tyyppikilvestä. Yleisimmin löydät tyyppikilven astianpesukoneen ovesta.
 2. Jos astianpesukoneella on ikää 3 vuotta tai vähemmän, korjaaminen on yleensä kannattavaa, joten kutsu paikalle korjaaja. Korjaaja tekee lopullisen päätöksen siitä, kannattaako laitetta korjata. Muista myös selvittää korjaajalta, onko astianpesukoneesi takuu voimassa ja hoituuko korjaus takuutyönä.
 3. Jos astianpesukoneella on ikää 4 vuotta tai enemmän, tee vahinkoilmoitus Omat vakuutukset -palvelussa ja lisää liitteeksi kuva tyyppikilvestä vahinkoilmoitusta jätettäessä.

Tarvitsetko apua huoltoliikkeen valintaan? Katso huoltoliikkeiden yhteystiedot merkeittäin.

Jos astianpesukoneen korjaaminen maksaa enemmän kuin valitsemasi omavastuu, tee vahinkoilmoitus ja liitä kuitti korjauksesta vahinkoilmoituksen yhteyteen tai liitä kuitti mukaan myöhemmin Omat vakuutukset -palvelun kautta.

Jos pyykinpesukoneesi tai kuivausrumpusi rikkoutui, toimi näin:

 1. Selvitä ensin pesukoneen tai kuivausrummun perustiedot: merkki, ostovuosi ja tyyppinumero, jonka löydät laitteen tyyppikilvestä. Yleisimmin löydät tyyppikilven laitteen luukusta tai takapuolelta.
 2. Jos koneella on ikää 4 vuotta tai enemmän, tee vahinkoilmoitus Omat vakuutukset -palvelussa ja liitä kuva tyyppikilvestä vahinkoilmoituksen yhteyteen.
 3. Jos koneella on ikää korkeintaan 3 vuotta, korjaaminen on yleensä kannattavaa, joten kutsu paikalle korjaaja. Korjaaja tekee lopullisen päätöksen siitä, kannattaako laitetta korjata. Muista myös selvittää korjaajalta, onko astianpesukoneesi takuu voimassa ja hoituuko korjaus takuutyönä.

Tarvitsetko apua huoltoliikkeen valintaan? Katso huoltoliikkeiden yhteystiedot merkeittäin.

Jos pyykinpesukoneen tai kuivausrummun korjaaminen maksaa enemmän kuin valitsemasi omavastuu, tee vahinkoilmoitus Omat vakuutukset -palvelussa ja liitä mukaan kuitti korjauksesta. Voit liittää kuitin mukaan myös jälkeenpäin Omat vakuutukset -palvelussa.

Jos jääkaappisi tai pakastimesi rikkoutui, toimi näin:

 1. Selvitä kylmälaitteesi perustiedot: merkki, ostovuosi ja tyyppinumero, jonka löydät laitteen tyyppikilvestä. Yleisimmin löydät tyyppikilven jääkaapin tai pakastimen alaosasta.
 2. Jos sinulla on Side by side -mallinen kylmälaite tai kotikylmiö, tilaa paikalle aina korjaaja ja selvitä korjauskulut.
 3. Jos jääkaapilla tai pakastimella on ikää 4 vuotta tai enemmän, tee vahinkoilmoitus Omat vakuutukset -palvelussa ja liitä kuva tyyppikilvestä vahinkoilmoituksen yhteyteen.
 4. Mikäli jääkaapilla tai pakastimella on ikää korkeintaan 3 vuotta, korjaaminen on yleensä kannattavaa, joten kutsu paikalle korjaaja. Korjaaja tekee lopullisen päätöksen siitä, kannattaako laitetta korjata. Muista myös selvittää korjaajalta, onko astianpesukoneesi takuu voimassa ja hoituuko korjaus takuutyönä.

Tarvitsetko apua huoltoliikkeen valintaan? Katso huoltoliikkeiden yhteystiedot merkeittäin.

Jos jääkaapin tai pakastimen korjaaminen maksaa enemmän kuin valitsemasi omavastuu, tee vahinkoilmoitus Omat vakuutukset -palvelussa ja liitä mukaan kuitti korjauksesta. Voit liittää kuitin mukaan myös jälkeenpäin Omat vakuutukset -palvelussa.

Jos jääkaappisi tai pakastimesi on rikkoutunut ja sulanut, ja sen myötä ruokasi päässeet pilaantumaan, lue lisää täältä.

Jos lietesi tai uunisi rikkoutui, toimi näin:

 1. Selvitä ensin lieden tai uunin perustiedot: merkki, ostovuosi ja tyyppinumero, jonka löydät laitteen tyyppikilvestä. Yleisimmin löydät tyyppikilven uunin tai lieden reunasta, kun luukku on auki.
 2. Jos liedellä tai uunilla on ikää 4 vuotta tai enemmän, tee vahinkoilmoitus Omat vakuutukset -palvelussa ja liitä kuva tyyppikilvestä vahinkoilmoituksen yhteyteen.
 3. Jos liedellä tai uunilla on ikää korkeintaan 3 vuotta, korjaaminen on yleensä kannattavaa, joten kutsu paikalle korjaaja. Korjaaja tekee lopullisen päätöksen siitä, kannattaako laitetta korjata. Muista myös selvittää korjaajalta, onko lieden tai uunin takuu voimassa ja hoituuko korjaus takuutyönä.

Tarvitsetko apua huoltoliikkeen valintaan? Katso huoltoliikkeiden yhteystiedot merkeittäin.

Jos lieden, uunin tai keittotason korjaaminen maksaa enemmän kuin valitsemasi omavastuu, tee vahinkoilmoitus Omat vakuutukset -palvelussa ja liitä mukaan kuitti korjauksesta. Voit liittää kuitin mukaan myös jälkeenpäin Omat vakuutukset -palvelussa.

Laske vakuutuksen hinta ja osta verkkokaupasta

Verkkokauppa on avoinna 24/7