Siirry sisältöön

Vastuuvahingot

Neuvoja ja ohjeita vastuuvahinkotilanteen hoitoon

Vastuuvahingot

Mitä vastuuvakuutuksesta korvataan?

Vastuuvakuutuksesta voit hakea korvausta ulkopuoliselle aiheutetusta henkilö- tai esinevahingosta. Vastuuvakuutuksesta korvataan vakuutetun yksityishenkilönä toiselle aiheuttama, vakuutuksen voimassaoloaikana todettu äkillinen henkilö- tai esinevahinko, josta vakuutettu on voimassa olevan oikeuden mukaan korvausvastuussa, kun korvausvastuu perustuu vakuutuskauden aikana sattuneeseen tekoon tai laiminlyöntiin.

Korvaus edellyttää, että vahinko todetaan yhden vuoden sisällä vahingon aiheutumisesta. Vastuuvakuutus on voimassa kaikkialla maailmassa.

Vahingosta ilmoittaminen

Täytä vahinkoilmoitus perheen ulkopuoliselle aiheuttamastasi esine- tai henkilövahingosta mahdollisimman pian. Varmista, että olet kerännyt kaikki vahingon ilmoittamiseksi tarvittavat tiedot. Vahingon ilmoittamista varten tarvitset esimerkiksi vahinkoa kärsineen osapuolen yhteystiedot, vahingossa mahdollisesti mukana olleen ajoneuvon rekisteritunnuksen ja henkilövahingon ollessa kyseessä, vahingonkärsineen ensimmäisen lääkärikäynnin sairauskertomuksen.

Tarvittaessa voimme pyytää tietoja suoraan vahingonkärsineeltä osapuolelta, kun olemme vastaanottaneet vahinkoilmoituksen.

Lataa vastuuvahingon sähköisesti täytettävä vahinkoilmoituslomake alta. Täytä lomake kaikilta osin, tallenna se itsellesi ja lähetä sitten meille viestillä Omat vakuutukset -palvelun kautta.


Lataa ja täytä vastuuvahinkoilmoitus

Korvausvastuun ratkaiseminen on hyvä jättää vakuutusyhtiön vastuulle. Säilytä kaikki vahinkoon liittyvät asiakirjat ja tositteet, pyydämme ne tarvittaessa.

Jos käytössäsi ei ole verkkopankkitunnuksia, voit palauttaa täytetyn vahinkoilmoituslomakkeen tietoturvallisesti salatulla sähköpostilla osoitteessa https://posti.suomenvahinkovakuutus.fi. Siirry palveluun linkistä ja seuraa rekisteröitymisohjetta. Sivu avautuu uuteen ikkunaan.

Maksuton postiosoitteemme on

Suomen Vahinkovakuutus Oy
Tunnus 5019788
00003 VASTAUSLÄHETYS

Vastuuasioissa palvelemme puhelimitse arkisin klo 9-15.30 numerossa 010 194 677.