Siirry sisältöön

Kodillesi, matkatavaroillesi ja muulle omaisuudellesi sattuneet vahingot

Neuvoja ja ohjeita vahinkotilanteen hoitoon

Vahingot viihde-elektroniikkalaitteille

Minkälainen viihde-elektroniikkavahinko on kyseessä?

Jos televisiosi rikkoutui, toimi näin:

 1. Jos televisio rikkoutuu sisäisestä syystä, muista kysyä korvausta ensisijaisesti myyjäliikkeen takuusta tai virhevastuusta. Laitteilla on useimmiten kahden vuoden takuu. Myyjäliikkeen tai valmistajan takuu on aina etusi mukainen, sillä takuukorjauksesta ei vähennetä omavastuuta.

 2. Jos television takuu ei korvaa vahinkoa ja laite on vanha tai selvästi korjauskelvoton, voit tehdä vahinkoilmoituksen Omat vakuutukset -palvelussa. Ensisijainen korvausperuste on kuitenkin television korjauskustannukset.

 3. Mikäli televisio on uusi ja se on rikkoutunut jostain muusta syystä kuin takuunalaisesta rikkoutumisesta, niin toimita laite korjaukseen Säästöpankkien Vakuutusten yhteistyökorjaamoon (Simson ServiceNet Oy).

 4. Mikäli laite on yli neljä vuotta vanha, taikka se erittäin pahasti vaurioitunut, niin monestikaan korjaaminen ole enää kannattavaa. Laskurin avulla voit selvittää ikävähennyksen ja omavastuun vaikutuksen korvaussummaan. Korvauksen enimmäiskorvaus on laitteen nykyarvo vähennyttynä valittu omavastuu. Vahinkoilmoituksen teet Omat vakuutukset -palvelussa.

 5. Jos laitteen korjaaminen maksaa enemmän kuin valitsemasi omavastuu, mutta vähemmän kuin laitteen nykyarvo vähennettynä valitulla omavastuulla, tee vahinkoilmoitus Omat vakuutukset -palvelussa ja liitä kuitti korjauksesta vahinkoilmoitusta jätettäessä.

Jos tietokoneesi rikkoutui, toimi näin:

 1. Tietokoneen rikkoutuessa ensisijainen korvausperuste on aina tietokoneen korjauskustannukset. Jos tietokone on yli neljä vuotta vanha tai se on erittäin pahasti vaurioitunut, ei tietokoneen korjaaminen ole välttämättä enää kannattavaa. Laskurin avulla voit selvittää ikävähennyksen ja omavastuun vaikutuksen korvaussummaan. Korvauksen enimmäiskorvaus on laitteen nykyarvo vähennyttynä valittu omavastuu.

 2. Toimita tietokone korjaukseen Säästöpankin Vakuutusten yhteistyökorjaamoon (Simson ServiceNet Oy). Jos tietokoneen korjaaminen maksaa enemmän kuin valitsemasi omavastuu, mutta vähemmän kuin tietokoneen nykyarvo vähennettynä valitulla omavastuulla, niin tee vahinkoilmoitus. Liitä mukaan kuitti korjauksesta vahinkoilmoitusta jätettäessä tai myöhemmin omapalvelun kautta. Vahinkoilmoituksen teet kätevästi Omat vakuutukset -palvelussa.

 3. Jos kyseessä on tietokoneen kastuminen, älä käytä tai lataa tietokonetta ennen sen viemistä korjaamolle.

Jos jokin muu viihde-elektroniikan laitteesi rikkoutui, toimi näin:

 1. Jos laite on rikkoutunut sisäisestä syystä, muista kysyä korvausta ensisijaisesti myyjäliikkeen takuusta tai virhevastuusta. Laitteilla on useimmiten kahden vuoden takuu. Myyjäliikkeen tai valmistajan takuu on aina etusi mukainen, sillä takuukorjauksesta ei vähennetä omavastuuta.

 2. Mikäli laitteen takuu ei korvaa vahinkoa ja laite on vanha tai selvästi korjauskelvoton, voit tehdä vahinkoilmoituksen oheisesta linkistä. Ensisijainen korvausperuste on kuitenkin laitteen korjauskustannukset. Vahinkoilmoituksen teet täällä.

 3. Jos laite on uusi ja laite on rikkoutunut jostakin muusta syystä kuin takuunalaisesta rikkoutumisesta, niin toimita laite korjaukseen Säästöpankin Vakuutusten yhteistyökorjaamoon (Simson ServiceNet Oy).

 4. Jos laite on yli neljä vuotta vanha tai se on erittäin pahasti vaurioitunut, sen korjaaminen ei välttämättä ole enää kannattavaa. Laskurin avulla voit selvittää ikävähennyksen ja omavastuun vaikutuksen korvaussummaan. Korvauksen enimmäiskorvaus on laitteen nykyarvo vähennyttynä valittu omavastuu. Vahinkoilmoituksen teet täällä.

 5. Mikäli laitteen korjaaminen maksaa enemmän kuin valitsemasi omavastuu, mutta vähemmän kuin laitteen nykyarvo vähennettynä valitulla omavastuulla, tee vahinkoilmoitus. Liitä vahinkoilmoituksen mukaan kuitti korjauksesta. Vahinkoilmoituksen teet täällä.

Laske vakuutuksen hinta ja osta verkkokaupasta

Verkkokauppa on avoinna 24/7