Siirry sisältöön

Ajoneuvovahingot

Toimi oikein, kun ajoneuvovahinko yllättää! Lue ohjeet vahinkotilanteisiin ja vahinkoilmoituksen tekemiseen.

Törmäys tai kolari

Ohjeita törmäys- ja kolaritilanteisiin

Olen syyllinen osapuoli kolariin ja vakuutukseni on Säästöpankin vakuutuksissa

Kolaripaikalla:

 • Huolehdi ensimmäiseksi mahdollisista henkilövahingoista. Henkilövahingoista tulee aina ilmoittaa hätäkeskukseen numeroon 112.
 • Huolehdi, ettei lisävahinkoja synny. Jos syyllisyys on selvä, voi ajoneuvot siirtää pois muiden ajoneuvojen tieltä.
 • Mikäli ajoneuvo(t) ovat ajokelvottomia, tilaa hinausauto paikalle Vahinkoapu 24h -palvelustamme 010 194 677.
 • Kirjaa ylös osallisten yhteystiedot: nimi, puhelinnumero ja rekisteritunnus.
 • Tee vahinkoilmoitus Omat vakuutukset -palvelussa ja anna tarkat tiedot vahingosta sekä vastapuolen tiedot rekisteri- ja puhelinnumeroineen.

Kolarin osapuolten ajoneuvojen korjaus:

 • Jos syyttömän osapuolen auto on ajokelpoinen ja vaatii korjausta, voi sen viedä korjattavaksi suoraan kumppanikorjaamollemme. Etukäteen tehtyä tarkastusta vaurioista ei tarvita, sillä korjaamo kuvaa auton vauriot ja lähettää niistä korjauskustannuslaskelman yhtiöömme.
 • Oman ajoneuvosi vauriot korvataan L- tai XL-kaskovakuutuksesta, jolloin voit viedä auton kumppanikorjaamollemme korjattavaksi. Etukäteen tehtyä tarkastusta ei tarvita, sillä korjaamo kuvaa auton vauriot ja lähettää niistä korjauskustannuslaskelman yhtiöömme.

Tarvitsetko lisätietoa? Säästöpankin vakuutusten Vahinkoapu 24h palvelee sinua 24/7 numerossa 010 194 677!

Olen syytön osapuoli kolarissa ja syyllinen on vakuutettu Säästöpankin vakuutuksissa:

 • Vakuutuksenottajamme tulee tehdä vahinkoilmoitus yhtiöömme, ja tämän perusteella selvitämme korvausratkaisun. Jos syyllisyydestä on epäselvyyttä, tee vahinkoilmoitus myös omaan vakuutusyhtiöösi.
 • Jos ajoneuvosi on ajokelpoinen ja vaatii korjausta, voit viedä sen suoraan kumppanikorjaamollemme korjattavaksi. Kysy lisää Vahinkoapu 24h -palvelustamme numerosta 010 194 677. Etukäteen tehtyä tarkastusta vaurioista ei tarvita, sillä korjaamo kuvaa auton vauriot ja lähettää niistä korjauskustannuslaskelman yhtiöömme. Ennen korjauksen aloittamista kannattaa varmistua siitä, että vahinko on käsitelty vakuutusyhtiössämme ja korjaukselle on laskutuslupa.
 • Myös syytön osapuoli saa korvauksen ajoneuvon seisonta-ajalta siltä ajalta kun ajoneuvo on korjattavana. Korvaus on rahakorvaus tai 94 prosentin osuus vuokra-auton vuokrauskustannuksista. Tee käyttötarveselvitys (alla) ja lähetä se osoitteeseen ajoneuvokorvaukset@suomenvahinkovakuutus.fi tai ole Säästöpankin vakuutuksiin yhteydessä puhelimitse 010 194 677 ennen kuin otat sijaisauton käyttöösi. Sijaisautona korvataan pääsääntöisesti A-kokoluokan vuokra-auto. Kun käyttötarveselvityksesi on käsitelty, olemme sinuun yhteydessä ja sovimme kanssasi ajoneuvon vuokrauksesta.


Lataa ja täytä auton käyttötarveselvitys (word)

On epäselvää, kuka on syyllinen kolariin, ja oma vakuutukseni on Säästöpankin vakuutuksissa

 • Jos syyllisyys on epäselvä, valokuvaa tapahtumapaikka tulosuunnastasi. Ota valokuvat myös autojen vaurioista.
 • Kirjaa ylös osallisten kaikki tarpeelliset yhteystiedot: nimi, puhelinnumero ja rekisteritunnus.
 • Kutsu tarvittaessa poliisi paikalle.
 • Tee Säästöpankin vakuutuksiin vahinkoilmoitus Omat vakuutukset -palvelussa, jossa voit antaa tarkat tiedot vahingosta sekä vastapuolen tiedot rekisteri- ja puhelinnumeroineen. Neuvo vastapuolta tekemään vahinkoilmoitus omaan yhtiöönsä.
 • Jos ajoneuvosi on vakuutettu L- tai XL-kaskovakuutuksella, voit korjauttaa autosi korjaamokumppanillamme. Tällöin maksat vain omavastuun korjaamolle. Kysy lisää Vahinkoapu 24h -palvelustamme numerosta 010 194 677.
 • Selvitämme syyllisyyden yhdessä vastapuolen vakuutusyhtiön kanssa. Jos vastapuoli on syyllinen, lähetämme ajoneuvosi korjauslaskun syyllisyyden selvittyä hänen yhtiöönsä.

Tarvitsetko hinausauton apua?

Tarvitsetko sijaisauton?

Tuntematon auto on kolhinut ajoneuvoani

Onko autoosi yön aikana tullut toisen ajoneuvon aiheuttama törmäysjälki, eikä aiheuttaja ole tiedossa?

Jos kaskovakuutukseesi sisältyy parkkiturva, korvaamme vakuutusehtojen mukaisesti pysäköidyn ajoneuvosi vauriot, kun vauriot ovat toisen ajoneuvon aiheuttamia eikä vahingon aiheuttaneesta ajoneuvosta ole tietoa. Maksat vain omavastuun korjaamolle. Parkkiturvan käyttäminen ei vaikuta vakuutuksesi bonukseen.

Jos vakuutukseesi ei sisälly parkkiturvaa, mutta siinä on kolariturva, korvataan ajoneuvosi vauriot siitä. Maksat vain omavastuun korjaamolle. Kolariturvan käyttäminen vaikuttaa kaskovakuutuksen bonukseesi alentavasti.

Tee vahinkoilmoitus Omat vakuutukset -palvelussa.

Voit viedä ajokelpoisen autosi kumppanikorjaamollemme, joka tekee autosta korjauskustannuslaskelman. Vaurioita ei tarvitse käydä näyttämässä erikseen vakuutusyhtiölle. Kysy lisää Vahinkoapu 24h -palvelustamme numerosta 010 194 677.

Vahingon aiheuttaja on tiedossa

Jos kaskovakuutukseesi sisältyy kolariturva, voit halutessasi käyttää ensin omaa vakuutustasi vaurioiden korjaamiseen. Hoidamme korvauksen takaisinhaun vahingon aiheuttajan vakuutusyhtiöltä.

Jos kaskovakuutukseesi ei sisälly kolariturvaa tai et halua käyttää omaa vakuutustasi, voit hakea korvausta suoraan vahingon aiheuttaneen ajoneuvon vakuutusyhtiöstä.

Ajoitko ojaan liukkaalla tiellä, ja ajoneuvosi on nyt vaurioitunut?

Kolariturvasta korvataan kolari, tieltä suistuminen, yhteentörmäys tai vahingot, jotka ovat aiheutuneet vastaavanlaisen äkillisen ulkoisen tapahtuman seurauksena. Tee vahinkoilmoitus Omat vakuutukset -palvelussa.

Voit viedä ajokelpoisen ajoneuvosi kumppanikorjaamollemme, joka tekee siitä korjauskustannuslaskelman. Vaurioita ei tarvitse käydä näyttämässä erikseen vakuutusyhtiölle. Kysy lisää Vahinkoapu 24h -palvelustamme numerosta 010 194 677.

Jos ajoneuvosi on ajokelvoton (esim. autosta vuotaa nestettä, valot eivät toimi tai mittariston varoitusvalot palavat), ota heti yhteys hinauspalveluumme 010 193 000.

Vaurioituiko autosi, kun törmäsit eläimeen?

Jos törmäät hirveen, peuraan tai muuhun eläimeen, korvataan törmäys eläintörmäysturvasta. Mikäli olet törmännyt hirvieläimeen, tee siitä aina ilmoitus myös poliisille. Jos eläin vahingoittuu törmäyksen seurauksena, poliisi ilmoittaa siitä paikalliselle riistanhoitoyhdistykselle.

Tee vahinkoilmoitus Omat vakuutukset -palvelussa.

Voit viedä ajokelpoisen autosi kumppanikorjaamollemme, joka tekee autosta korjauskustannuslaskelman. Vaurioita ei siis tarvitse käydä näyttämässä erikseen vakuutusyhtiölle. Kysy lisää Vahinkoapu 24h -palvelustamme numerosta 010 194 677.

Jos ajoneuvosi on ajokelvoton (esim. autosta vuotaa nestettä, valot eivät toimi tai mittariston varoitusvalot palavat), ota heti yhteys hinauspalveluumme 010 193 000.

Henkilövahingon ilmoittaminen

Laske vakuutuksen hinta ja osta verkkokaupasta

Verkkokauppa on avoinna 24/7