Siirry sisältöön

Kodillesi, matkatavaroillesi ja muulle omaisuudellesi sattuneet vahingot

Neuvoja ja ohjeita vahinkotilanteen hoitoon

Muu rikkoutunut omaisuus

Yleisohjeet vahinkoilmoituksen tekemiseen

Tee vahinkoilmoitus kirjautumalla verkkopankkitunnuksilla Omat vakuutukset -palveluun. Vahinkoilmoituksen tekemisen yhteydessä saat tarkempia ohjeistuksia ja pystyt tarvittaessa helposti liittämään erilaisia tarvittavia dokumentteja, jotka nopeuttavat vahingon käsittelyä. Varkaustapauksissa tee aina rikosilmoitus poliisille www.poliisi.fi.

  1. Vahinkoilmoituksen käsittely sujuu nopeimmin, kun pystyt antamaan mahdollisimman tarkat tiedot vahingoittuneen omaisuuden merkistä, mallista, iästä ja hinnasta.
  2. Jos kyseessä on suhteellisen uuden laitteen (3 vuotta tai alle) rikkoutuminen, ensisijainen korvausperuste on aina laitteen korjaaminen, joten selvitä laitteen korjauskulut.
  3. Jos laite on yli 4 vuotta vanha, korjausarviota esineen rikkoutuessa ei yleensä tarvita. Pyydämme sen tarvittaessa, jos laitteen korjaaminen saattaisi olla edullisin vaihtoehto. Silloin maksamme myös korjausarviosta aiheutuvat kulut.
  4. Laskurimme avulla voit selvittää ikävähennyksen vaikutuksen korvaukseen.
  5. Älä hävitä vahingoittunutta tavaraa tai kuittia ennen kuin olet saanut korvauspäätöksen. Esineiden ostotositteet on hyvä säilyttää, jos esineelle tapahtuu esimerkiksi takuuaikana jotakin sellaista, josta voit hakea korvausta esineen valmistajalta.