Siirry sisältöön

Kodillesi, matkatavaroillesi ja muulle omaisuudellesi sattuneet vahingot

Neuvoja ja ohjeita vahinkotilanteen hoitoon

Polkupyörävahingot

Minkälainen polkupyörävahinko on kyseessä?

Vakuutus korvaa polkupyörän varkausvahinkoja sekä ilkivaltaisesti vahingoitetun polkupyörän vaurioita. Näissä vahingoissa sinun tulee aina tehdä poliisille rikosilmoitus. Korvauksen määrä riippuu muun muassa jälleenhankinta-arvosta, varastetun polkupyörän iästä ja valitsemastasi omavastuusta.

Vahinkotilanteessa toimi näin

  1. Selvitä varastetun polkupyörän merkki, malli ja hankintavuosi.

  2. Tee rikosilmoitus poliisille. Vahinkoilmoitusta täyttäessäsi tarvitset rikosilmoituksen numeron.

  3. Laskurin avulla voit selvittää ikävähennyksen ja omavastuun vaikutuksen korvaussummaan. Vanhasta polkupyörästä ei monissa tapauksissa jää korvattavaa ikävähennyksen ja omavastuuosuuden jälkeen.

  4. Tee vahinkoilmoitus Omat vakuutukset -palvelussa.

Vakuutus korvaa polkupyörän äkillisen ja ennalta arvaamattoman rikkoutumisen, jos esimerkiksi kaadut väistäessäsi lasta liikenteessä. Vakuutus ei korvaa polkupyörälle aiheutunutta vahinkoa, jos se rikkoutuu sen tavanomaisessa käytössä ilman äkillistä ja ennalta arvaamatonta vahinkotapahtumaa, esimerkiksi kun polkupyörän vaihdevaijeri rikkoutuu vaihdetta vaihdettaessa. Vakuutuksesta ei myöskään korvata polkupyörän rikkoutumisvahinkoa, joka aiheutuu lajille tyypillisessä toiminnassa, esimerkiksi jos polkupyörällä kaadutaan alamäkipyöräilyssä metsäreitillä.

Vahinkotilanteessa toimi näin

  1. Selvitä polkupyörän merkki, malli ja hankintavuosi.

  2. Toimita polkupyörä korjaamoon ja selvitä korjauskulut.

  3. Jos polkupyörän korjaaminen maksaa enemmän kuin valitsemasi omavastuu mutta vähemmän kuin polkupyörän nykyarvo vähennettynä valitulla omavastuulla, tee vahinkoilmoitus ja liitä kuitti korjauksesta vahinkoilmoitusta jätettäessä tai myöhemmin Omat vakuutukset -palvelun kautta.

  4. Laskurin avulla voit selvittää ikävähennyksen ja omavastuun vaikutuksen korvaussummaan. Vanhasta polkupyörästä ei monissa tapauksissa jää korvattavaa ikävähennyksen ja omavastuuosuuden jälkeen.

Polkupyöräsi vauriot korvataan moottoriajoneuvon liikennevakuutuksesta syyllisyydestä riippumatta. Selvitä ensin missä vahingossa osallisena olleen ajoneuvon liikennevakuutus on. Liikennevakuutusyhtiön saat selville ajoneuvon omistajalta tai rekisterinumeron perusteella ajoneuvorekisteristä osoitteesta traficom.fi. Tee sitten vahinkoilmoitus kyseiseen vakuutusyhtiöön.

Laske vakuutuksen hinta ja osta verkkokaupasta

Verkkokauppa on avoinna 24/7