Siirry sisältöön

Ajoneuvovahingot

Toimi oikein, kun ajoneuvovahinko yllättää! Lue ohjeet vahinkotilanteisiin ja vahinkoilmoituksen tekemiseen.

Muut ajoneuvovahingot

Muut ajoneuvovahingot

Ajoitko ojaan liukkaalla tiellä, ja ajoneuvosi on nyt vaurioitunut?

Kolariturvasta korvataan kolari, tieltä suistuminen, yhteentörmäys tai vahingot, jotka ovat aiheutuneet vastaavanlaisen äkillisen ulkoisen tapahtuman seurauksena. Tee vahinkoilmoitus Omat vakuutukset -palvelussa.

Voit viedä ajokelpoisen ajoneuvosi kumppanikorjaamollemme, joka tekee siitä korjauskustannuslaskelman. Vaurioita ei tarvitse käydä näyttämässä erikseen vakuutusyhtiölle. Jos kaipaat lisäohjeita, soita Vahinkoapu 24h -palveluumme 010 194 677.

Jos ajoneuvosi on ajokelvoton (esim. autosta vuotaa nestettä, valot eivät toimi tai mittariston varoitusvalot palavat), ota heti yhteys hinauspalveluumme 010 193 000.

Tuntematon auto on kolhinut ajoneuvoani

Onko autoosi yön aikana tullut toisen ajoneuvon aiheuttama törmäysjälki, eikä aiheuttaja ole tiedossa?

Jos kaskovakuutukseesi sisältyy parkkiturva, korvaamme vakuutusehtojen mukaisesti pysäköidyn ajoneuvosi vauriot, kun vauriot ovat toisen ajoneuvon aiheuttamia eikä vahingon aiheuttaneesta ajoneuvosta ole tietoa. Maksat vain omavastuun korjaamolle. Parkkiturvan käyttäminen ei vaikuta vakuutuksesi bonukseen.

Jos vakuutukseesi ei sisälly parkkiturvaa, mutta siinä on kolariturva, korvataan ajoneuvosi vauriot siitä. Maksat vain omavastuun korjaamolle. Kolariturvan käyttäminen vaikuttaa kaskovakuutuksen bonukseesi alentavasti.

Tee vahinkoilmoitus Omat vakuutukset -palvelussa. Voit viedä ajokelpoisen autosi kumppanikorjaamollemme, joka tekee autosta korjauskustannuslaskelman. Vaurioita ei tarvitse käydä näyttämässä erikseen vakuutusyhtiölle. Jos kaipaat lisäohjeita, soita Vahinkoapu 24h -palveluumme 010 194 677.

Vahingon aiheuttaja on tiedossa

Jos kaskovakuutukseesi sisältyy kolariturva, voit halutessasi käyttää ensin omaa vakuutustasi vaurioiden korjaamiseen. Hoidamme korvauksen takaisinhaun vahingon aiheuttajan vakuutusyhtiöltä.

Jos kaskovakuutukseesi ei sisälly kolariturvaa tai et halua käyttää omaa vakuutustasi, voit hakea korvausta suoraan vahingon aiheuttaneen ajoneuvon vakuutusyhtiöstä.

Vaurioituiko autosi, kun törmäsit eläimeen?

Jos törmäät hirveen, peuraan tai muuhun eläimeen, korvataan törmäys eläintörmäysturvasta. Mikäli olet törmännyt hirvieläimeen, tee siitä aina ilmoitus myös poliisille. Jos eläin vahingoittuu törmäyksen seurauksena, poliisi ilmoittaa siitä paikalliselle riistanhoitoyhdistykselle.

Tee vahinkoilmoitus Omat vakuutukset -palvelussa.

Voit viedä ajokelpoisen autosi kumppanikorjaamollemme, joka tekee autosta korjauskustannuslaskelman. Vaurioita ei siis tarvitse käydä näyttämässä erikseen vakuutusyhtiölle. Jos kaipaat lisäohjeita, soita Vahinkoapu 24h -palveluumme 010 194 677.

Jos ajoneuvosi on ajokelvoton (esim. autosta vuotaa nestettä, valot eivät toimi tai mittariston varoitusvalot palavat), ota heti yhteys hinauspalveluumme 010 193 000.

Henkilövahingon ilmoittaminen

Jos ajoneuvosi on vakuutettu XL-kaskolla, sinulla on oikeus sijaisautoon oman ajoneuvosi korjausajalle vakuutusehtojen mukaisesti. Jos ajosi on keskeytynyt teknisen vian vuoksi, voit ottaa sijaisauton käyttöösi enintään viiden (5) vuorokauden ajaksi.

Matkan jatkumisturvasta voit hakea korvausta myös niiltä päiviltä, jolloin ajoneuvosi on liikennevahingon (vastapuoli syyllinen) johdosta korjattavana. Korvausta maksetaan enintään 30 päivän ajan joko 50 euron päiväkorvauksena tai vuokraamalla tilalle enintään C-kokoluokan auto. Jos ajoneuvosi on liikennekelvoton vahingon jälkeen, maksetaan varaosien ja korjauksen odotusaikaa enintään seitsemän (7) vuorokautta. Teknisen vian vuoksi ajokelvottoman ajoneuvon korvauksena on aina sijaisauto.

Autamme sinua matkan jatkamisessa ja auton vuokraamisessa 24/7 numerossa 010 193 000.

Autovuokraamokumppanimme ovat Hertz ja Scandia Rent.

Onko ajoneuvoosi murtauduttu?

Varkausturvasta korvataan vahingot, jotka ovat aiheutuneet luvattomasta käytöstä, varkaudesta, käyttövarkaudesta tai niiden yrityksestä. Vahingon korvaaminen edellyttää, että ajoneuvosi on vakuutusehtojen edellyttämällä tavalla lukittu ja suojattu.

Tee vahinkoilmoitus Omat vakuutukset -palvelussa. Tee myös rikosilmoitus poliisille ja toimita ilmoituksesta kopio Säästöpankin vakuutuksiin joko Omat vakuutukset -palvelun kautta tai sähköpostitse ajoneuvokorvaukset@suomenvahinkovakuutus.fi.

Voit viedä autosi kumppanikorjaamollemme, joka tekee autosta korjauskustannuslaskelman. Vaurioita ei siis tarvitse käydä näyttämässä erikseen vakuutusyhtiölle. Jos kaipaat lisäohjeita, soita Vahinkoapu 24h -palveluumme 010 194 677.

Tarvitsetko hinauspalvelua?

Onko autoasi naarmutettu parkkipaikalla?

Ilkivaltaturvasta korvataan vahinko, joka on tietoisesti aiheutettu ajoneuvollesi. Toisella ajoneuvolla aiheutettua vahinkoa ei korvata ilkivaltaturvasta. Tee vahinkoilmoitus Omat vakuutukset -palvelussa. Tee myös rikosilmoitus poliisille ja toimita ilmoituksesta kopio meille Omat vakuutukset -palvelun kautta tai sähköpostitse ajoneuvokorvaukset@suomenvahinkovakuutus.fi.

Voit viedä autosi kumppanikorjaamollemme, joka tekee autosta korjauskustannuslaskelman. Vaurioita ei siis tarvitse käydä näyttämässä erikseen vakuutusyhtiölle. Jos kaipaat lisäohjeita, soita Vahinkoapu 24h -palveluumme 010 194 677.

Tarvitsetko hinauspalvelua?

Laske vakuutuksen hinta ja osta verkkokaupasta

Verkkokauppa on avoinna 24/7