Siirry sisältöön

Kuinka voimme auttaa?

Lue vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin

Usein kysyttyä verkossa asioinnista

Yleisimpiä kysymyksiä sähköiseen asiointiin liittyen

Laskutustapaa muutat helpoiten kirjautumalla verkkopankkitunnuksillasi Omat vakuutukset -palveluun. Kirjauduttuasi näet Omat tiedot -sivulta nykyisen laskutustavan ja pääset muuttamaan sitä. Voit valita joko e-laskun, sähköpostilaskun tai paperilaskun (paperilaskun hinta on 1,90€/lasku). Suosittelemme ottamaan käyttöön maksuttoman aikaa, vaivaa ja luontoa säästävän e-laskun. Laskun sisältö ja maksuaika ovat samanlaiset kuin paperisessa laskussa, eikä sinun tarvitse näppäillä tietoja käsin verkkopankissa. Muista tallentaa muutokset!

E-lasku on kaikista helpoin tapa saada laskut maksuun ajallaan! Saat e-laskun suoraan verkkopankkiisi, eikä laskun tietoja, kuten esimerkiksi pitkiä tili- ja viitenumeroita, tarvitse syöttää käsin. Paperilaskut saattavat helposti hukkua tai unohtua, mutta omassa verkkopankissasi e-laskut pysyvät hyvässä järjestyksessä ja huomaat lähestyvät eräpäivät hyvissä ajoin.

Lisäksi

 • voit laittaa laskut automaattiseen maksuun. Tämä on kätevää esimerkiksi säännöllisesti toistuvien laskujen kohdalla.
 • voit vastaanottaa laskuja missä ja milloin vain ja asiointi on helppoa esimerkiksi loma-aikoina ja matkoilla
 • voit halutessasi tallentaa maksut ja tulostaa ne omaa kirjanpitoasi varten
 • laskuista ei tule jätettä.

Jos olet jo Säästöpankin vakuutusten asiakas, saat e-laskun käyttöösi helpoiten kirjautumalla Omat vakuutukset -palveluun. Kun olet kirjautunut, pääset muuttamaan laskutustapaa Omat tiedot -sivulla. Valitse laskutustavaksi e-lasku, oma pankkisi ja tallenna tehdyt muutokset.

Uudet asiakkaamme voivat valita e-laskun laskutustavaksi vakuutuksen oston yhteydessä. Kun sinulta kysytään laskujen toimitustapaa, valitse e-lasku, oma pankkisi ja vahvista osto.

Muistathan, että molemmissa tapauksissa sinun tulee vielä käydä hyväksymässä e-laskusopimus omassa verkkopankissasi. E-laskusopimus on hyväksyttävissä verkkopankissasi viimeistään tilausta seuraavana pankkipäivänä.

Huom! Jos olet OP:n tai Aktian asiakas, e-laskun tilaaminen suoraan Säästöpankin vakuutusten verkkopalvelusta ei ole tällä hetkellä mahdollista, vaan e-laskutilaus tulee tehdä aina verkkopankissa.

Voit tilata e-laskun verkkopankistasi kirjautumalla aluksi omaan verkkopankkiisi, josta valitset e-laskujen tilaukset (tai vastaava). Tämän jälkeen etsi laskuttajaa nimellä Säästöpankin vakuutukset. Tunnistetietonasi toimii e-laskutunnisteesi, jonka löydät Omat vakuutukset -palvelusta. Tämän jälkeen sinun täytyy enää hyväksyä e-lasku ja jatkossa vakuutuslaskusi tulevat suoraan verkkopankkiisi.

Et voi päivittää osoitetietojasi itse, mutta esimerkiksi maistraattiin tehdyn muuttoilmoituksen jälkeen uudet osoitetiedot päivittyvät meille automaattisesti. Osoitetiedot kannattaa käydä tarkistamassa Omat vakuutukset -palvelussa muutama päivä muuttoilmoituksen tekemisen jälkeen.

Jos osoitetiedoissasi on epäselvyyksiä, voit lähettää viestiä tai soittaa asiakaspalveluumme.

Omat vakuutukset -sivuille pääset kirjautumaan omilla verkkopankkitunnuksillasi. Kirjauduttuasi voit esimerkiksi:

 • tarkistaa omien vakuutustesi sisällön
 • hyväksyä tarjouksia
 • nähdä omat laskutustietosi
 • lähettää viestin asiakaspalveluumme
 • muuttaa autovakuutuksesi turvatasoa
 • rekisteröidä uuden ajoneuvosi
 • poistaa ajoneuvon liikennekäytöstä tai ottaa ajoneuvon liikennekäyttöön
 • irtisanoa matka-, tapaturma- tai kotivakuutuksesi.

Kun uusi vakuutuksesi astuu voimaan, saat siitä ilmoituksen valitsemastasi yhteydenpitotavasta riippuen joko tekstiviestillä tai sähköpostilla. Kaikki Säästöpankin vakuutuksissa voimassa olevat vakuutuksesi löydät myös Omat vakuutukset -sivulta. Sivuille pääset kirjautumaan verkkopankkitunnuksillasi.

Näet kaikki avoimet laskusi Omat vakuutukset -sivuilta. Kirjautuaksesi Omiin vakuutuksiin tarvitset verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmanteen tunnistautumista varten.

Vahinkoilmoituksen tekeminen käy helpoiten Säästöpankin vakuutusten sivuilla sähköisellä lomakkeella. Jos sinulla on dokumentteja, jotka haluat liittää vahinkoilmoitukseesi, voit tehdä sen Omat vakuutukset -sivulla.

Huomaathan, että tuulilasivahingosta sinun ei tarvitse tehdä erillistä vahinkoilmoitusta, kun viet autosi suoraan yhteistyökumppanillemme. Lähimmät toimipisteet löydät osoitteesta Carglass.fi tai Autolasi.fi. Jos tuulilasi on rikkoutunut ilkivaltavahingon seurauksena, tee vahinkoilmoitus verkkosivuillamme.

Tarvitset pankkitunnukset, kun tunnistaudut verkkopalvelussamme ostaessasi vakuutusta tai kirjautuessasi sisään Omat vakuutukset –sivulle. Tunnistautuminen onnistuu myös mobiilivarmenteella. Vahvan tunnistautumisen avulla varmistamme henkilöllisyytesi.

Jos olet Säästöpankin vakuutusten asiakas ja sinulla on omat pankkitunnukset, voit kirjautua sisään Omat vakuutukset -sivulle ja asioida siellä. Vakuutusten ostaminen onnistuu alaikäiseltä ainoastaan puhelimitse myyntipalvelustamme. Alaikäisen huoltajalle ei ole tällä hetkellä mahdollista lisätä oikeuksia alaikäisen Omat vakuutukset -palveluun.

Jos olet ostanut esimerkiksi koti- tai henkilövakuutuksen Säästöpankin vakuutuksista ja haluat irtisanoa vanhan vakuutuksesi toisesta vakuutusyhtiöstä, voit tehdä sen onnistuu.fi-palvelun kautta tai olemalla yhteydessä vanhaan vakuutusyhtiöösi.

Ajoneuvovakuutusta sinun ei tarvitse irtisanoa itse, sillä ostettuasi uuden ajoneuvovakuutuksen, vanha vakuutuksesi irtisanotaan automaattisesti.

Koti-, tapaturma- ja matkavakuutuksen irtisanominen onnistuu helpoiten Omat vakuutukset -sivulla. Voit myös lähettää asiakaspalveluumme viestin Omat vakuutukset -sivun kautta.

Rekisteröidyn ajoneuvon vakuutus päättyy ilman irtisanomista, kun vaihdat vakuutusyhtiötä, poistat ajoneuvon lopullisesti rekisteristä tai myyt ajoneuvon ja uusi omistaja rekisteröi sen omiin nimiinsä. Kun ajoneuvon liikennevakuutus päättyy, päättyy myös mahdollinen kaskovakuutus.

Kun ostat vakuutusta verkkosivuillamme, yhteys on suojattu, joten voit ilmoittaa henkilötunnuksesi turvallisesti. Henkilötunnus tulee antaa kokonaisuudessaan eli kirjoita sekä syntymäaikasi että henkilötunnuksesi loppuosa.

Saat lisätietoa laskun eräpäivän siirtämisestä asiakaspalvelustamme. Voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme joko lähettämällä viestin Omat vakuutukset –sivun kautta tai soittamalla 010 194 683 (arkisin 9-17).

Lähetämme laskut aina vakuutuksenottajalle, jolla on viimekädessä vastuu siitä, että laskut tulevat maksetuiksi. Laskuille ei voi laittaa erillistä toimitusosoitetta.

Laskurin antama hinta on lopullinen hinta. Ajoneuvovakuutusten vahinkohistoriatiedot haetaan henkilötunnuksesi perusteella, jotta ajantasaiset bonustiedot saadaan saman tien ja hinta voidaan laskea oikein niiden perusteella.

Jos olet hankkimassa vakuutusta alennuskampanjan yhteydessä, on hyvä muistaa, että vakuutuksen tulee astua voimaan kampanja-aikana, jotta alennuksen voi hyödyntää.

Laske vakuutuksen hinta ja osta verkkokaupasta

Verkkokauppa on avoinna 24/7