Siirry sisältöön

Kodillesi, matkatavaroillesi ja muulle omaisuudellesi sattuneet vahingot

Neuvoja ja ohjeita vahinkotilanteen hoitoon

Rakennukselle sattuneet vahingot

Yleisohjeet

Kodin ja vapaa-ajan asunnon yleisimpiä vahinkoja ovat vuoto-, palo- ja nokivahingot sekä sääilmiöihin liittyvät myrskyvahingot. Joskus kotiin ja vapaa-ajan asuntoon kohdistuu myös murto- ja ilkivaltavahinkoja.

Jos vahingot ovat suuret tai ne vaativat välittömiä toimenpiteitä, ilmoita vahingosta meille heti. Pienemmissä vahingoissa voit toimia alla olevien ohjeiden mukaan.

Ohjeet vahinkoilmoituksen tekoon

  1. Ota rakennuksesta yleiskuva ja tarkempia lähikuvia rikkoutuneesta rakennuksen osasta niin, että vauriot näkyvät kuvissa selvästi.
  2. Säilytä kuvat itselläsi ja liitä ne verkkopalvelussa vahinkoilmoitusta tehdessä tai Omat vakuutukset -palvelun kautta niitä pyydettäessä.
  3. Selvitä vahingon määrä. Voit valita sinulle parhaiten soveltuvan vaihtoehdon:

a) Korvaus omasta korjaustyöstä Korvauskäsittelyä nopeuttaa, jos pystyt itse arvioimaan vahinkomäärän, jonka perusteella voimme maksaa korvauksen. Arvioi rakennusvahingon korjauskulut erikseen materiaalin ja työtuntien osalta sekä listaa muut vaatimukset. Voit hakea korvausta myös toteutuneiden kulujen mukaan korjaustöiden jälkeen.

Pidä kirjaa työtunneista, säilytä tositteet toteutuneista korjaus- ja materiaalikuluista sekä muista vaatimuksista. Sähkölaitteiden ja muun irtaimiston osalta tarvitsemme tiedot laitteen merkistä, mallista, iästä ja hinnasta.

b) Korjaustyön tekee rakennus- tai muu korjausliike Korjaustöihin voi ottaa avuksi rakennusliikkeen, mutta ennen suurempia korjaustöitä tarvitsemme tiedon korjaustöiden kustannuksista. Tarvittaessa autamme sinua löytämään kumppanin korjaustöiden tekemiseen.

Tee vahinkoilmoitus Omat vakuutukset -palvelussa.

Minkälainen vahinko on kyseessä?