Siirry sisältöön

Ajoneuvovakuutukset

Tutustu Säästöpankin vakuutusten ajoneuvovakuutuksiin

Ajoneuvovakuutukset

Yleistä ajoneuvovakuutuksista

Liikennevakuutus on pakollinen kaikille tieliikenteessä käytettäville ajoneuvoille. Liikennevakuutus kattaa henkilövahingot sekä syyttömälle osapuolelle aiheutuneet omaisuusvahingot. Pakollisen liikennevakuutuksen lisäksi sinun kannattaa hankkia ajoneuvollesi vapaaehtoinen kaskovakuutus, joka taas kattaa omalle ajoneuvollesi aiheutuvia vahinkoja. Riippuen ajoneuvon tyypistä, valittavanasi voi olla liikennevakuutuksen lisäksi kolme eri kaskovakuutusvaihtoehtoa XL, L ja S.

Liikennevakuutus

Liikennevakuutus on pakollinen jokaisella liikennekäytössä olevalla ajoneuvolla. Tämä koskee myös rekisteröimättömiä maastoajoneuvoja kuten mönkijöitä. Liikennevakuutuksessa vahingottomista vuosista kertyy bonusta, jolla saat alennusta vakuutusmaksustasi. Uudella kuljettajalla, jolla ei ole aiempaa vakuutus- ja vahinkohistoriaa bonus on 40 %, ja jo 11 vahingottoman vuoden jälkeen voit saavuttaa maksimibonuksen, joka on 83 %.

Kaskovakuutus

Kaskovakuutus on vapaaehtoinen, mutta suositeltava turva itsellesi. Se kattaa ajoneuvollesi sattuvia yllättäviä ja odottamattomia vahinkoja, kuten tulipalon, varkauden tai tieltä suistumisen. Kaskon kattavuuden voit itse valita kunkin ajoneuvon kohdalla olevista vaihtoehdoista. Kaskon valinnassa kannattaa pohtia, millaisessa käytössä auto on ja millaisia riskejä auton käyttöön liittyy. Esimerkiksi kaupunkialueilla parkkeeratut autot joutuvat todennäköisemmin ilkivallan kohteeksi kuin taajaman ulkopuolella säilytettävät autot. Kaskovakuutuksen omavastuu on lähtökohtaisesti 200 €, L- ja XL-paketeissa sinun on mahdollista valita omavastuuksi myös 300 €, 500 €, 1000 € tai 2000 €.

Tuulilasiturvassa ei ole omavastuuta, jos lasi korjataan. Lasin vaihdossa omavastuu on 150 €. Rengasturvassa omavastuu toimii samalla tavalla eli vahinkotilanteessa korjaamisen omavastuu on 0 € ja vaihdon omavastuu on 50 €. Hinausturvassa ja matkan jatkumisturvassa omavastuu on 0 €.

Sähköinen rekisteröinti

Jos olet hankkimassa uutta ajoneuvoa, sinun tulee ottaa vakuutus ja rekisteröidä ajoneuvo omiin nimiisi. Rekisteröinti on helppoa ja nopeaa, ja helpoiten teet sen vakuutuksen hankkimisen yhteydessä. Lue lisää sähköisestä rekisteröinnistä täältä.