Kertyykö mittariisi alle 20 000 kilometriä vuodessa?

Mittari-autovakuutuksessa on samat kattavat turvat kuin tavallisessa autovakuutuksessa, mutta edullisempaan hintaan.

Mittari-autovakuutus

Paras vaihtoehto vähän ajaville

Mittari on kaikkien kauppakassien ja kakkosautojen oma autovakuutus. Se on jopa 25 prosenttia edullisempi kuin tavallinen autovakuutus, sillä suurin osa vahingoista sattuu paljon pitkiä matkoja ajaville, joiden kilometrimittariin kertyy keskimääräistä enemmän ajokilometrejä. Tästä syystä vähän ajavat ansaitsevat edullisemmat vakuutukset.

Ajatko autollasi ehkä vain viikonloppuisin? Tai ajatko kenties vain lyhyitä kauppa- ja työmatkoja? Mittari-autovakuutuksen hinta on sitä edullisempi, mitä vähemmän ajat!

sp alennusprosentit AUTO

Mittari-autovakuutukseen voit valita lakisääteisen liikennevakuutuksen lisäksi kattavan kaskovakuutuksen. Säästöpankin vakuutusten kaskovakuutuksessa on kolme kattavaa kaskopakettia: XL-, L- ja S-kasko. Liikennevakuutuksesi kattaa henkilövahingot ja syyttömän vastapuolen omaisuusvahingot. Oman ajoneuvosi turvaa kolaritilanteissa saatujen kolhujen, eläintörmäysten ja tuulilasivaurioiden varalta kaskovakuutus.

Tutustu kaskovakuutuksen turviin ja valitse oma kattava vakuutuspakettisi!

Autovakuutuksen turvatasot

Turvat
XL
L
S

Rengasturvasta korvataan ajoneuvon äkillisesti ja yllättäen rikkoutuneen renkaan korjaus tai uusi rengas, mikäli rengasta on mahdotonta korjata. Korvattavalla renkaalla saa olla ikää enintään kaksi vuotta hankintahetkestä lähtien ja sen urasyvyyden tulee olla vähintään 4 millimetriä.

Matkan jatkuminen korvataan niiltä päiviltä, jolloin ajoneuvosi on korjattavana jonkin muun korvattavan vahingon vuoksi. Korvaus maksetaan joko vuokraamalla ajoneuvosi tilalle enintään C-kokoluokan auto tai maksamalla 50 euron päiväkorvausta. Korvausta maksetaan enintään 30 päivän ajan. Turva korvaa myös matkan keskeytymisen teknisen vian vuoksi. Jos ajoneuvosi on ajokelvoton teknisen vian vuoksi, saat korvausta enintään viideltä päivältä ja korvaus suoritetaan ainoastaan vuokraamalla tilalle enintään C-kokoluokan auto.

Parkkiturvasta korvataan pysäköidyn ajoneuvosi vauriot, kun vauriot ovat toisen ajoneuvon aiheuttamia eikä vahingon aiheuttaneesta ajoneuvosta ole tietoa.

Lunastusturvasta voi hakea korvausta, jos ajoneuvoa ei pystytä korjaamaan sattuneen vahingon takia. Jos olet ostanut auton uutena, vaurioita kärsinyt ajoneuvo on enintään kolme vuotta vanha ja sille on kertynyt ajokilometrejä enintään 60 000, saat korvauksena uuden vastaavan ajoneuvon tilalle. Jos vaurioitunut ajoneuvo on iäkkäämpi tai sitä on käytetty enemmän, saat lunastuskorvauksen 30 prosentin korotuksella. Korvausta maksetaan enintään uuden vastaavan auton hinnan verran.

Rahoitusturvasta korvataan vakuutetun ajoneuvon omistajalle jäljellä olevan erääntymättömän velan pääoma, mikäli rahoituksella ostettu ajoneuvo on pakko lunastaa. Korvausta saatetaan pienentää esimerkiksi suojeluohjeiden laiminlyönnin vuoksi. Rahoitusturva koskee ainoastaan osamaksu- ja rahoitussopimuksella (myös rahoitusleasingsopimuksella) hankittuja ajoneuvoja.

Luonnonilmiöturvasta korvataan erityisen luonnonilmiön, kuten myrskytuulen, raekuuron tai auton päälle voimakkaan tuulen vuoksi kaatuneen puun, aiheuttamat esinevahingot.

Lasiturvasta korvataan vahinko, joka on aiheutunut auton tuuli-, taka- tai sivulasiin kohdistuneesta suorasta ulkoisesta osumasta tai iskusta. Vahinko korvataan joko korjaamalla tai vaihtamalla lasi. Jos vahingoittunutta lasia ei tarvitse vaihtaa, vaan se voidaan korjata, ei korjauksesta peritä omavastuuta.

Kolariturvasta korvataan kolari, tieltä suistuminen, yhteentörmäys tai vahingot, jotka ovat aiheutuneet vastaavanlaisen tapahtuman seurauksena.

Vastuuturvasta korvataan vakuuttamallasi ajoneuvolla ETA-alueen ulkopuolisessa Green Card -maassa ulkopuoliselle aiheuttamasi omaisuus- tai henkilövahingot, joiden korvausvastuu on henkilökohtaisesti sinulla ja joita ei korvata liikennevakuutuksesta tai muusta vakuutuksesta. Maksimikorvaus on omaisuusvahingoissa 250 000 euroa ja henkilövahingoissa 500 000 euroa.

Oikeusturvasta korvataan oikeudenkäynti- ja asianajokulusi riita- ja rikosasioissa, jotka liittyvät ajoneuvosi omistamiseen, hallintaan ja kuljettamiseen. Yläraja korvaukselle on 10 000 euroa jokaista vahinkotapahtumaa kohden. Omavastuu on valitsemasi perusomavastuun verran, mutta vähintään 20 prosenttia kuluista.

Hinausturvasta korvataan vakuuttamasi alle 20-vuotiaan ajoneuvon hinaus lähimpään korjaamoon, mikäli matkasi keskeytyy ajoneuvoon tulleen vian tai vaurion takia. Hinauskulujen sijasta voidaan korvata kulut, jotka aiheutuvat tapahtumapaikalla tehtävästä työstä, jonka seurauksena voit jatkaa matkaasi (kuten esimerkiksi Autoliiton tiepalvelun tekemä työ). Työssä käytettyjä varaosia ei kuitenkaan korvata. Lisäksi hinausturvasta korvataan yhteensä 500 euroon asti matkustajien kotimatkasta aiheutuneita kuluja sekä ylimääräisiä kuluja, jotka syntyvät ajoneuvon hakemisesta takaisin kotipaikkakunnalle. Hinausturva on voimassa sen vakuutuskauden loppuun, jonka aikana ajoneuvon ensimmäisestä käyttöönottopäivästä tulee kuluneeksi 20 vuotta.

Ilkivaltaturvasta korvataan vahinko, joka on tietoisesti aiheutettu ajoneuvollesi. Vahingosta tulee tehdä poliisille rikosilmoitus. Toisella ajoneuvolla aiheutettua vahinkoa ei korvata ilkivaltaturvasta.

Eläintörmäysturvasta korvataan vahinko, joka on syntynyt eläimeen törmäämisestä.

Varkausturvasta korvataan vahingot, jotka ovat aiheutuneet luvattomasta käytöstä, varkaudesta, käyttövarkaudesta tai niiden yrityksestä. Vahingon korvaaminen edellyttää, että ajoneuvosi on vakuutusehtojen edellyttämällä tavalla lukittu ja suojattu. Vahingosta tulee tehdä poliisille rikosilmoitus.

Paloturvasta korvataan ennalta arvaamaton ja äkillinen esinevahinko, jonka on aiheuttanut ajoneuvoon suoraan kohdistunut salamanisku tai irti päässyt tuli. Ylikuumenemisen tai oikosulun aiheuttamia vahinkoja ei korvata paloturvasta.

Lakisääteinen liikennevakuutus kuuluu automaattisesti kaikkiin kaskopaketteihin tai se on ostettavissa myös erikseen. POP Liikennevakuutuksessa on Suomen suurin aloitus- ja maksimibonus. Lisätietoa liikennevakuutuksesta

Mittari-autovakuutuksesta usein kysyttyä

Paljon autoileville sattuu keskimääräistä useammin vahinkoja, kun esimerkiksi pitkillä automatkoilla kivet ja nastat napsahtelevat tuulilaseihin ja eläimiä osuu auton tielle. Tavoitteenamme on pitää vakuutusten hinnoittelu mahdollisimman riskiä vastaavana, joten vähän ajavat ansaitsevat edullisemmat vakuutusmaksut.

Mittari-autovakuutuksen turvat ovat täysin samat kuin tavallisessa autovakuutuksessakin. Myös vakuutusehdot ovat samat. Mittarin erottaa tavallisesta autovakuutuksesta vain huokeampi hinta.

Kun hankit Mittari-autovakuutuksen, ilmoitat meille autosi kilometrilukeman ja arvion vuotuisesta ajomäärästäsi. Jos käy niin, että huomaat ajokilometrejä kertyvän vuoden aikana enemmän kuin arvioit, ole yhteydessä Säästöpankin vakuutusten asiakaspalveluun esimerkiksi lähettämällä viesti Omat vakuutukset -sivun kautta tai puhelimitse. Jos ajokilometrisi ylittävät 20 000 kilometriä vuodessa, voimme muuttaa Mittari-vakuutuksen tavalliseksi autovakuutukseksi.

Mittari-autovakuutuksessa huippubonukset

Säästöpankin vakuutusten liikennevakuutuksen maksimibonus on 83 prosenttia. Kaskovakuutukseenkin voit saada jopa 70 prosentin lähtöbonuksen. Lisäksi saat samat korkeat bonukset kaikille vakuuttamillesi autoille. Liikennevakuutuksen lähtöbonus on ilman aiempaa vahinkohistoriaa 40 prosenttia.

Mitä vähemmän ajat sitä pienempi hinta

Mittari-autovakuutus on paras vaihtoehto sinulle, joka ajat lähinnä työmatkoja tai kuskaat lapsia harrastuksiin. Jos ajat päivässä esimerkiksi 40 kilometriä, sinulle kertyy alle 15 000 kilometriä vuodessa, joten Mittari on sinun valintasi.

Laske vakuutuksen hinta ja osta verkkokaupasta

Verkkokauppa on avoinna 24/7