Siirry sisältöön

Vinkkejä kodin vakuuttamiseen

Viisi vinkkiä kodin vakuuttamiseen

Kotivakuutuksella turvaat sekä kotisi että omaisuutesi. Säästöpankin vakuutusten kotivakuutuksen irtaimisto- ja rakennusvakuutukseen sisältyy aina palo- ja tulvaturvat, joiden ympärille saat itse räätälöidä mieleisesi kodin turvapaketin. Ota huomioon esimerkiksi seuraavat asiat, kun hankit kotivakuutusta:

  1. Pohdi asumistapaasi ja elämäntilannettasi. Asutko kerros- tai rivitalossa tai vuokralla omakotitalossa? Tällöin sinulle riittää irtaimistovakuutus eli vakuutat ainoastaan irtaimistosi, kuten kiinteän sisustuksen, huonekalut ja älylaitteet. Muista, että myös vaatteesi ovat irtaimistoa. Vuokra-asunnoissa edellytetään usein myös vastuuvakuutusta, jolla varaudut itse aiheuttamiisi vahinkoihin. Mikäli asut omistamassasi omakotitalossa, kannattaa omaisuuden lisäksi vakuuttaa kaikki omistamasi rakennukset eli kotitalon lisäksi esimerkiksi sauna- ja piharakennukset.

  2. Meillä räätälöit kotivakuutuksesi omien tarpeidesi pohjalta. Mikäli riskejä on enemmän, kannattaa vakuutuksenkin olla kattavampi. Alivakuuttaminen ei kannata, sillä mahdollisia vahinkoja korvataan sen mukaan, mitä turvia olet vakuutukseen valinnut. Suppealla turvalla jätät enemmän riskejä omalle vastuullesi. Myöskään ylivakuuttaa ei kannata, joten mieti rauhassa omia tarpeitasi.

  3. Sinä päätät omavastuun määrän. Jos haluat pienentää vakuutusmaksujasi, voit korottaa omavastuusi määrää. Huomaa, että tällöin vastaat itse isommasta osasta vahinkoa. Omavastuuosuus on yksittäisestä vahingosta vähennettävä rahamäärä, joka jää sinun itsesi maksettavaksi. Tutustu huolella vakuutus- ja korvausehtoihin, niin vältyt yllätyksiltä.

  4. Rikosturva on voimassa myös kodin ulkopuolella. Moni ei tiedä tai muista, että kotivakuutuksen rikosturva on voimassa myös kodin ulkopuolella. Turva kattaa esimerkiksi esinevahinkoja, jotka ovat seurasta ryöstöstä tai ilkivallasta.

  5. Kotivakuutuksesta turvaa koko perheen matkatavaroille. Tiesitkö, että kotivakuutukseen voi sisällyttää myös matkatavaraturvan? Vakuutuksen kattavuudet vaihtelevat yhtiöittäin, mutta Säästöpankin vakuutusten matkatavaraturva on voimassa sekä Suomessa että ulkomailla kolmen kuukauden ajan niin loma- kuin työmatkoillakin. Se kattaa kaikkien yhdessä matkustavien ja samassa taloudessa asuvien perheenjäsenten matkatavarat.

Vakuutuksen hankkiminen verkosta on todella helppoa. Jos sinulla on kysyttävää tai kaipaat asiantuntijan apua vakuutuskokonaisuutesi rakentamiseen, soita myyntipalveluumme 010 194 684 (ark. 8 – 18). Asiantuntevat myyjämme auttavat sinua mielellään suunnittelemaan juuri omia tarpeitasi vastaavat vakuutukset.


Laske hinta kotivakuutuksellesi