Siirry sisältöön

Kotivakuutus turvaa omaisuutesi

Kotivakuutuksella saat turvaa omaisuudellesi – varaudu sekä isoihin että pieniin vahinkoihin.

Vinkkejä muuttajalle

Vinkit muuttoon

Oletko muuttamassa?

Muutto on aina iso elämänmuutos. Jotta muutto sujuisi mahdollisimman mukavasti, on muuttoon hyvä varautua ajoissa etukäteen. Lue Säästöpankin vakuutusten vinkit siihen, mitä ottaa huomioon ennen muuttoa, muuton aikana ja muuton jälkeen.

Mitä kannattaa ottaa huomioon ennen muuttoa?

 1. Mieti etukäteen, hoidatko muuton itse vai muuttofirman kanssa. Tarjous kannattaa kysyä useammalta muuttofirmalta, sillä hinnat saattavat vaihdella eri tekijöiden, kuten neliömäärän, kerroksen ja tavaramäärän mukaan.
 2. Jos päätät hoitaa muuton itse, pyydä muuttoapua ja aloita pakkaaminen hyvissä ajoin. Jos sinulla ei ole pakettiautoa, kannattaa myös sellaisen vuokraaminen suunnitella ja varata etukäteen.
 3. Mieti pakatessasi mitä tavaroita voisit heittää pois. Esimerkiksi vanhoja vaatteita kulkeutuu helposti mukana asunnosta toiseen, vaikka vaatteita ei olisi käyttänyt pitkään aikaan. Hyväkuntoiset vaatteet voi viedä kierrätykseen tai myydä kirpputorilla.
 4. Merkitse muuttolaatikoihin mitä ne sisältävät. Näin tavaroiden sijoittelu ja purkaminen uudessa asunnossa helpottuu.
 5. Päivitä sähkösopimuksesi uuteen asuntoon jo pari viikkoa ennen muuttoa, jotta uudessa asunnossasi on sähköä jo muuttopäivänä. Sama pätee myös nettiliittymään, jos tarvitset nettiä heti.
 6. Tee osoitteenmuutos postille ja maistraattiin osoitteessa www.posti.fi/muuttoilmoitus/. Samalla saat tilattua postin edelleenlähetyksen kirjeillesi, jotka on kirjattu menemään vanhaan osoitteeseesi.
 7. Ilmoita tulevasta muutostasi pari päivää ennen muuttoa isännöitsijälle, jotta saat esimerkiksi mahdollisen ovikoodin ja nimenvaihdoksen nimitauluun.
 8. Kun muutat vuokra-asuntoon, tee uuteen asuntoosi perusteellinen kuntotarkastus ja kerro mahdollisista vioista vuokranantajallesi.

Mitä kannattaa ottaa huomioon muuttopäivänä ja sen jälkeen?

 1. Varaa itsellesi ja muuttoapulaisillesi riittävästi ruokaa ja juomaa, jotta jaksatte päivän loppuun hyvillä mielin.
 2. Pidä tarvittavat työkalut lähellä. Muuton aikana saatat tarvita esimerkiksi ruuvimeisseliä, jos huonekaluja täytyy laittaa osiin kuljetusta varten.
 3. Pidä myös siivousvälineet lähettyvillä, jotta löydät ne helposti uudessa kodissasi.
 4. Tarkista muuton jälkeen, onko osoitteesi päivittynyt kaikkialle. Säästöpankin vakuutukset saa tiedon osoitteenmuutoksestasi automaattisesti maistraatilta, mutta sen lisäksi kannattaa tarkistaa ainakin työnantaja, pankki sekä kaikki, joilta saat paperilaskuja kotiisi.

Kotivakuutus

Muistathan päivittää kotivakuutuksesi. Jos sinulla on Säästöpankin vakuutusten kotivakuutus, päivitä se seuraavalla tavalla:

 1. Hanki ensin uusi kotivakuutus verkkokaupastamme. Voit ostaa sen aikaisintaan 30 päivää ennen muuttoa. Valitse alkamispäiväksi muuttopäiväsi.
 2. Irtisano vanha vakuutuksesi kirjallisesti joko Omat vakuutukset -palvelussa tai kirjeitse. Irtisanomisen voit tehdä aikaisintaan 30 päivää ennen muuttoa.
 3. Näin kotivakuutuksesi päivittyy muuttopäivänäsi ja voit huoletta keskittyä tavaroiden järjestelyyn uudessa kodissasi.