Siirry sisältöön

Mistä venevakuutuksen hinta muodostuu?

Säästöpankin venevakuutus on vuodenaikahinnoiteltu eli vakuutusmaksu painottuu suosituimmille veneilykuukausille.

Venevakuutuksen hinta

Venevakuutuksen hinta määräytyy useamman tekijän vaikutuksesta. Näitä tekijöitä ovat muun muassa veneen vakuutusmäärä, venetyyppi ja moottorin teho.

Venevakuutus hinnoitellaan vuodenaikojen mukaan. Vakuutusmaksu painottuu kesäajalle ja talviaikoina osuus vuosihinnasta on pienempi. Kesäaikana venettä käytetään enemmän, joten veneeseen kohdistuu enemmän riskejä. Tämän vuoksi myös osuus venevakuutuksen vuosimaksusta on suurempi kesäaikana. Kesäaika on huhtikuusta marraskuun loppuun. Kesäkuukausina maksun osuus koko vakuutusmaksusta on 10 prosenttia per kuukausi. Talviaika on joulukuusta maaliskuun loppuun, jolloin osuus vakuutusmaksusta on 5 prosenttia per kuukausi. Veneen käyttöä eri vuodenaikoina ei kuitenkaan ole rajoitettu, eikä käytöstä tarvitse ilmoittaa vakuutusyhtiöön. Huomaathan, että maksaessasi vakuutuslaskusi useammassa erässä maksuerät ovat kuitenkin yhtä suuret.

Jos päätät veneesi vakuutuksen, maksun hyvitys määräytyy veneen käyttöajan ja irtisanomisajan mukaan:

  • Jos todellinen vakuutusmaksu on suurempi kuin maksamasi vakuutusmaksu, perimme tämän erotuksen vakuutuksen päättämisen jälkeen.
  • Jos maksamasi vakuutusmaksu on suurempi kuin todellinen maksu, hyvitämme sinulle tämän erotuksen vakuutuksen päättämisen jälkeen.

Omavastuu, bonukset ja alennukset

Omavastuu

  • Omavastuulla tarkoitetaan sitä osuutta vahingosta, jonka maksat itse.
  • Venevakuutuksen perusomavastuu on 200 euroa.
  • Omavastuuta ei vähennetä perämoottorin varkausvahingoissa, jos moottori on ollut lukittuna hyväksytyllä turvalukolla.
  • Jos veneilet talvella, vakuutuksen omavastuu on korkeampi. Tällöin perusomavastuun lisäksi korvaussummasta vähennetään 20 %. Talviaikaa on joulukuu-maaliskuu ja lisäomavastuu vähennetään, jos kyseessä on törmäys- tai myrskyvahinko.

Bonus 0–70 %

  • Jokaisen vahingottoman vuoden jälkeen (vakuutus voimassa vähintään 210 vuorokautta) Vene XL -vakuutuksen bonus nousee 10 prosenttiyksikköä.
  • Bonus voi suurimmillaan olla 70 prosenttia.
  • Vastaavasti korvatun vahingon jälkeen bonus laskee 20 prosenttiyksikköä.
  • Bonusta eivät laske palo-, varkaus-, ilkivalta-, myrsky- tai vastuuvahingot.

Katsastusalennus 20 %

Vene XL -vakuutuksesta saat 20 prosentin katsastusalennuksen, jos veneesi on katsastettu vuosittain Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n katsastussääntöjen mukaisesti.

Sammutusjärjestelmäalennus 10 %

Jos veneesi sisä- tai moottoritilaan on asennettu kiinteä, automaattisesti toimiva sammutusjärjestelmä, saat palovakuutuksen vuosimaksusta alennusta 10 prosenttia.

Laske vakuutuksen hinta ja osta verkkokaupasta

Verkkokauppa on avoinna 24/7