Hoppa till innehåll

Motorcykelförsäkring

Sparbankens försäkringar ger en förmånlig och omfattande försäkring för din motorcykel

Motorcykelförsäkring

Motorcykelförsäkring

Nu har du möjlighet att skaffa en omfattande försäkring för din motorcykel. Enligt lag ska alla fordon som används i trafik försäkras med en trafikförsäkring. Trafikförsäkringen täcker personskador och den oskyldiga motpartens egendomsskador.

Med tanke på skador på din egen motorcykel rekommenderar vi alltid kaskoförsäkring som har två alternativ, L och S.

L-kaskoförsäkringen lämpar sig för den som vill ha ett omfattande skydd för sin motorcykel. Den omfattar bland annat ett kollisionsskydd, som ersätter till exempel skador till följd av utkörning.

S-kaskoförsäkringen är i sin tur lämplig för den som vill ha ett grundskydd för sin motorcykel. Den omfattar bland annat ett skydd vid stöld.

Ta del av innehållet i kaskoförsäkringarna nedan.

Bonus

Hos oss får du ordentlig bonus på både trafikförsäkringen och kaskoförsäkringen. Startbonus på trafikförsäkringen är 40 % för nya förare som inte har någon tidigare skade- och bonushistoria. Maximal bonus på 83 % kan uppnås bara efter elva skadefria år. Maximal bonus på kaskoförsäkringarna är 70 %.

Prissättning enligt årstid

Motorcykelförsäkringen prissätts enligt årstid. Det innebär att försäkringspremien är högst under körsäsongen. Premien för en motorcykel är i regel högst på sommaren. Försäkringen gäller oavbrutet och du behöver inte tänka på att göra en anmälan om avställning av fordon när du ställer undan fordonet på vintern. Vi har beaktat detta på dina vägnar redan när vi prissatt försäkringen. Ta del av prissättningen enligt årstid här.

Elektronisk registrering av motorcykel

När du köper en motorcykel av en privat säljare kan du enkelt registrera den i ditt eget namn på webben. Du kan göra en elektronisk registrering i försäkringsbolagets webbservice eller i Traficoms e-tjänster. Alternativt kan du registrera motorcykeln på ett konventionellt sätt på en besiktningsstation. Läs mer om elektronisk registrering av fordon här.

Räkna ut priset
på försäkringen
och köp den på nätet

Nätbutiken är öppen 24/7