Anna matkalla
huolien haihtua,
älä lomatunnelman.

Laske hinta

Matkavakuutus

Matkailu on mukavaa puuhaa, mutta kaiken mukavan lisäksi saattaa sattua samanlaisia asioita kuin kotonakin. Joku saattaa sairastua, joutua näpistyksen kohteeksi, myöhästyä jatkolennolta... Jottei se tärkein eli hyvä fiilis katoa kesken matkan, varaudu kunnon matkavakuutuksella. Asiat hoituvat ulkomaillakin usein helposti, kun tietää, että vakuutus korvaa. Katso lisää, pohdi millaisen vakuutuksen tarvitset ja palvelumme neuvoo loput!


 • Korvaa matkalta myöhästymisen, jos esimerkiksi oma autosi hajoaa matkalla lentokentälle
 • Korvaa yllättävien luonnonilmiöiden aiheuttamat ylimääräiset matka- ja majoituskulut
 • Alle 18-vuotiaat vanhemman mukana matkustavat lapset sisältyvät vanhemman vakuutukseen

Matkavakuutuksen turvat

 • Matkatapaturma

  Matkatapaturma on matkalla sattunut, ruumiinvamman aiheuttava äkillinen ja odottamaton tapahtuma. Matkatapaturma sattuu tahtomattasi ja aiheutuu ulkoisesta syystä.


  Matkasairaus

  Matkasairaus on lääkärinhoitoa vaativa äkillinen ja odottamaton sairaus, jonka ensioireet ovat ilmaantuneet tai jonka katsotaan muuten saaneen alkunsa matkan aikana. Lääkärinhoitoon pitää hakeutua matkan aikana tai viimeistään kahden viikon kuluessa sen päättymisestä, paitsi jos matkalla alkaneen tartuntataudin itämisaika on pidempi.

 • Voimanponnistus ja äkillinen liike

  Matkustajavakuutuksesta korvataan yksittäisen voimanponnistuksen ja äkillisen liikkeen välittömästi aiheuttama lihaksen tai jänteen venähdysvamma, johon olet saanut lääkärinhoitoa 14 vuorokauden kuluessa vammautumisestasi. Venähdysvammoissa hoitokuluja korvataan enintään kuusi viikkoa vamman sattumisesta.

 • Matkatapaturman aiheuttama pysyvä haitta

  Haittakorvaus auttaa sinua selviytymään vammasta aiheutuvista ylimääräisistä kuluista ja ansioiden vähenemisestä. Jos valitset turvan, saat korvausta sinulle sattuneen matkatapaturman aiheuttamasta pysyvästä haitasta.

 • Matkatapaturman aiheuttama kuolema

  Voit valita vakuutukseesi korvauksen matkatapaturman aiheuttamasta kuolemasta. Korvaus on vahingon sattumishetkellä voimassa ollut vakuutusmäärä, ja se maksetaan valitsemallesi edunsaajalle.

 • Matkan peruuntuminen ja keskeytyminen

  Matkan peruuntuminen ja keskeytyminen korvataan matkustajavakuutuksesta, jos suunniteltu matka peruuntuu kokonaan tai jo alkanut matka keskeytyy pakottavasta syystä. Pakottava syy voi olla oma tai lähiomaisen äkillinen, odottamaton ja vakava sairaus, tapaturma tai kuolema. Syynä voi olla myös merkittävä omaan, Suomessa olevaan omaisuuteesi kohdistunut vahinko, joka edellyttää läsnäoloasi vahinkopaikalla.

 • Matkalta myöhästyminen

  Matkalta myöhästyminen korvataan, jos et ehdi alkuperäisen matkasuunnitelmasi mukaisesti etukäteen varatun lento-, laiva-, juna- tai linja-automatkasi alkamispaikkaan meno- tai paluumatkalla. Myöhästymisen syynä voi olla yleistä tai yksityistä kulkuneuvoa kohdannut äkillinen ja odottamaton sääeste, tekninen vika, liikennevahinko, viranomaisen määräys, luonnonmullistus tai rikollinen teko.

 • Luonnonilmiöturva

  Matkustajavakuutus sisältää myös luonnonilmiöturvan. Se korvaa matkalla aiheutuneet ylimääräiset matka- ja majoituskulut matkakohteeseen tai kotiin pääsystä, jos alkuperäinen menomatkasi matkakohteeseen tai paluumatkasi sieltä kotiin estyy ennalta arvaamattoman ja poikkeuksellisen luonnonilmiön tai -katastrofin vuoksi.

 • Kriisiterapia

  Matkustajavakuutus korvaa myös kohtuullisia ja lääketieteellisesti arvioiden välttämättömiä psykiatrin antaman tai lääkärin määräämän psykologin antaman psykoterapian kuluja, jotka aiheutuvat äkillisestä ja odottamattomasta matkasi aikana sattuneesta tapahtumasta.

 • Matkatavaravakuutus

  turvaa matkalle mukaan otettuja ja matkalla hankittuja tavaroita. Matkatavaravakuutuksessa ei ole omavastuuta. Jos matkatavarasi saapuvat matkakohteeseesi yli 12 tuntia sinua myöhemmin, korvataan vakuutuksesta välttämättömyystarvikkeiden hankkimisesta aiheutuvia kuluja.

 • Matkavastuuvakuutus

  korvaa sinun tai perheenjäsenesi matkalla toiselle aiheuttaman henkilö- tai esinevahingon, josta olette lain mukaan korvausvastuussa.

 • Matkaoikeusturvavakuutus

  korvaa sinun ja taloudessasi vakinaisesti asuvien henkilöiden välttämättömät ja kohtuulliset oikeudenkäyntikulut matkalla aiheutuvissa riita- ja rikosasioissa, jotka liittyvät matkaan ja matkustamiseen.

Näitä voit vakuuttaa